Groen geluk in de horeca

Er komt steeds meer horeca waar het verhaal van het product er toe doet. Waar de kok met pure smaken en echte producten kookt. Waar oude technieken en ambachten weer floreren, voedsel weer van lokale leveranciers afkomstig is en waar de beperking van de seizoenen juist de kracht is van het menu.

Echt en puur gaat ook over groen

Iedereen die al op deze manier met voedsel bezig is weet dat dit niet iets is dat snel zal overwaaien. Juist omdat het leven van steeds meer mensen steeds minder in contact lijkt te staan met de ritmes van de natuur, is er meer behoefte dan ooit om die verbinding weer te vinden. En dus gaat deze beweging richting authenticiteit niet alleen over voedsel, maar ook over het beleven van natuur. En waarom zouden we alleen in de donkerste dagen planten in de vorm van bomen naar binnen dragen? Januari is een uitstekende maand om die verbinding vast te houden en jouw bedrijf structureel groen te maken.

Binnentuin Joolz, Grown Downtown, Philip van Traa

Binnentuin Joolz, Grown Downtown, Philip van Traa

Groen is onze ‘oer’ mode

Steeds meer onderzoek toont aan dat wij ons van nature gelukkig voelen als we omringd zijn door een natuurlijke setting. De naam van deze wetenschap is biofilie: de  liefde die wij van nature voelen voor alles wat natuurlijk is. Uitzicht op groen of water maakt mensen rustig. Het gebruik van natuurlijk (dempend)e materialen maakt dat we ons thuisvoelen etc. etc.  We voelen ons niet alleen beter in de natuur en in natuurlijk aandoende omgevingen, we blijken ook sneller te herstellen, beter te presteren, creatiever te zijn en.. meer te besteden.

Gezonde lucht, goede akoestiek

Er is inmiddels overtuigend onderzoek dat aantoont dat planten de lucht zuiveren van Vluchtige Organische Stoffen (VOS). Dit zijn veel voorkomende chemische stoffen als Ammoniak of Formaldehyde waartoe ook veel vieze luchtjes als zweet of alcohol behoren. Planten maken de lucht frisser (meer zuurstof, minder CO2), en, ook heel plezierig, minder droog. Ook dat is voor horeca  interessant. Zeker als je bedenkt dat flinke volumes planten ook de akoestiek kunnen verbeteren.

Restaurant Fortuyn, Imagelabel en Ambius

Restaurant Fortuyn, Imagelabel en Ambius

Ga voor groene horeca

Met een hippe kamerplant hier of daar die je dan vervolgens toch te vaak vergeet water te geven zul je deze effecten niet krijgen. Maar professioneel groen, in de vorm van grote potten of groene wanden of roomdividers hebben deze effecten wel degelijk en zijn tegenwoordig betaalbaarder dan ooit.

Op maandagmiddag 16 januari 2017 laten wij jou in Greennest Gallery, onderdeel van Biotoop Dijkspark, precies zien wat er mogelijk is met groen in jouw restaurant of café. Het maakt niet uit of je een groot of klein budget hebt, wowfactor en betere lucht creëren met planten kan altijd. Ook als er onvoldoende licht is: met LED kunnen planten echt overal groeien. Je leert bovendien welke planten wat doen en wat niet, krijgt volop op horeca toegesneden inspiratie en leert van de ervaringen van een collega restaurateur.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuflori.

Programma 16-1-2016

 

13.00 uur Inloop
13.30 uur Ontvangst door Marieke Karssen en Natasja Dommisse van Greennest Gallery
13.45 uur Marco van Leeuwen, van het groene plantenlabel Air so Pure vertelt hoe planten de lucht zuiveren en welke planten dat zijn
14.30 uur De case van restaurant Fortuyn Haarlem. Wat is het resultaat na een jaar draaien met een grote groene planten wand?
15.15 uur Pauze
15.30 uur Martijn Loderus van Varipar, laat zien hoe je LED verlichting kunt toepassen bij planten op donkere plaatsen en hoe je kruiden kunt kweken met LED.
16.15 uur Philip van Traa, Grown Downtown, conceptontwikkelaar voor de groene stad, vertelt over meerdere inspirerende horeca projecten waarin ook eetbaar groen een grote rol speelt.
17.00 uur Afsluiting en Borrel.

We luisteren de middag op met groene hapjes en drankjes…

De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer een plek met behulp van het inschrijfformulier.

Bij aankomst ontvang je een voucher voor een uur gratis groen advies op jouw locatie!

Inschrijven

Voornaam (verplicht)

achternaam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Organisatie

Straat

huisnummer

Postcode

plaats

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren