Kom zaterdag 1 juli naar de Greennest Gallery in het PopinnPark en ontwikkel je groene vingers!

Het is weer mooi weer en je wilt je huis fris en groen hebben, maar het lukt je maar niet om de AH Moestuintjes, de plant die je voor je verjaardag kreeg of die je met liefde bij het tuincentrum adopteerde in leven te houden?

We gaan je helpen! Deze zaterdag kun je tussen 13:00 en 17:00 terecht op de Middenweg 20 voor een speciale KAMERPLANTENDAG waar we je alle in en outs vertellen over het verzorgen van je kamerplanten. Gratis en voor nix!

INLOOPSPREEKUUR
Plantenmentor Maarten van Bodegraven (Botanische tuin Zuidas) geeft advies over de verzorging van je kamerplant(en). Je kunt hem alles vragen over: verpotten, snoeien, bloeien, verlichting en ongedierte. Moet je dan je plant helemaal meeslepen? Nee hoor, neem gewoon een foto mee van je plant en de omgeving en hij geeft je advies; staat je plant op de goed plek? Welk ongedierte zit er in? En wat is de naam en herkomst van je plant?

DE VERHUIZING
Heb je kamerplanten die dringend toe zijn aan een nieuwe pot, maar geen zin om te slepen met zakken aarde? Kom dan langs en verpot je plant onder deskundige begeleiding. De Biologische potaarde is gratis maar neem zelf een pot mee.

DE RUIL
In het park staat de Plantenruiltafel. Als je kamerplant het niet echt naar zijn zin heeft, niet meer bij je net aangeschafte bank past, te groot is geworden of je er stomweg een beetje op bent uitgekeken dan kun je vandaag je kamerplant komen ruilen. Voorwaarde is dat de plant die je wilt ruilen ‘leeft’ en geen beestjes of schimmel heeft (bij twijfel checken we dat ter plaatse). Wil je geen nieuwe plant meenemen, dan laat je hem gewoon achter op de ruiltafel. Dan hebben anderen meer keuze.

HET ASIEL
Regelmatig staan in de steek gelaten kamerplanten op de stoep bij het vuilnis. Omdat we dat heel erg zonde vinden, hebben we bedacht dat het altijd mogelijk moet zijn planten te adopteren of te ruilen voor ze op straat belanden. Op zaterdag lanceren we een pagina op Facebook waar je je plant(en) te ruil, of te geef, kunt aanbieden.

NIEUWE KANS
Heb je inspiratie opgedaan en wil je je nieuwe kennis uitproberen op een gloednieuw plantje? De Greennest Gallery verkoopt frisse, luchtzuiverende en trendy kamerplanten.

POTTENKIJKERS
Ergens diep achterin de kast staat een bloempot die je ooit eens van je tante hebt gekregen, maar je hebt hem nooit gebruikt. Of iedereen had ineens het idee je een pot cadeau te doen, terwijl je kasten al vol staan en die roze pot staat echt niet bij je net geverfde rode muur. Met de actie ‘Gun bloempotten een 2e ronde weggooien is zonde’ , kun je nu je overbodige potten doneren aan Greennest zodat wij er weer nieuwe plantjes blij mee kunnen maken.