SIGN logo

VRIJDAG 19 MEI – 15.00 uur

Proeflokaal Kleiburg, Hullenbergweg 6, Amsterdam Zuidoost

Groen voor gezonde werkplekken

Groen is meer dan mooi. Op een groeiend aantal locaties voegen planten waarde toe; ze verhogen de concentratie en creativiteit van medewerkers, zuiveren en bevochtigen de lucht. Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) organiseert een minisymposium over de laatste ontwikkelingen rond groen op de werkplek. Het minisymposium is vooral interessant voor bijvoorbeeld facility managers, interieurarchitecten en HR managers. Aanmelden kan via Symposium Greennest. Deelname is gratis.

Programma

15.00 Trends en innovaties rond groene systemen in kantoren Peter Oei, programmadirecteur SIGN en programmamanager Topsectoren bij het ministerie van EZ geeft een overzicht van trends en schetst een toekomstbeeld voor groene en gezonde werkplekken

15.25 Clean air guarantee: Internet of things, sensoren en groen Tom Koenderman van startup Cloud Garden heeft een systeem ontwikkeld voor levende luchtfilters; met behulp van ventilatie en sensoren is de luchtkwaliteit te garanderen. Het systeem past boven elk type groene wand en is genomineerd voor de Facility en Gebouwmanagement Award januari 2017.

15.45 Gezondheid & productiviteit: groen als onderdeel van integraal facility management Frans Kleverlaan, Total Office Concepts, begeleidt klanten bij het optimaliseren van (dynamische) werkplekken. Geuren, (bio-)dynamisch licht , akoestiek en groen spelen een belangrijke rol in het welbevinden van kantoormedewerkers.

16.10 Luchtzuiverende bloementorens en betaalbare groene wanden Jaco Vreeman van Growup Concepts heeft eerder kruidentorens ontwikkeld. Samen met SIGN en Royal Flora Holland past hij ze nu aan tot eenvoudig te plaatsen bloementorens, die de lucht reinigen en bevochtigen. Verder installeert hij betaalbare groene wandsystemen bij o.a. Hortiversum Zoetermeer, XL Bedrijfskleding Maasdijk.

16.30 Discussie met deelnemers

16.55 Afsluiting

Het symposium vindt plaats voorafgaand aan de opening van het Greennest Park & Brouwerij Kleiburg.

Greennest is een initiatief van SIGN en STIRR en zet in op de (functionele) waarden en beleving van groen. De gemeente Amsterdam en Brouwerij Kleiburg participeren in Greennest Park.

greennest planten iconen set