Workshop zelf Kimchi maken

Op zaterdag 11 maart van 14:00 – 16:00 organiseert de Greennest Gallery i.s.m. Toos Tuin en PopinnPark de workshop zelf Kimchi maken. Kimchi (verzonken groente) is een gefermenteerd groenten gerecht uit Korea. Kimchi is super lekker, heel erg gezond en een uitstekende manier om (zelfgekweekte) groenten te bewaren.
Tijdens deze workshop leer je wat over de lange geschiedenis van Kimchi, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het fermenteer proces in zijn werk gaat. En natuurlijk ga je zelf aan de slag met het snijden en kruiden van je 1e eigen gemaakte Kimchi!

De workshop kost € 25,00. Dit is inclusief biologische groenten, kruiden en glazen kimchi pot. Om je aan te melden stuur je een e-mail naar natasja@greennest.nl o.v.v. Kimchi

Kimchi – traditionele Koreaanse keuken

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht. Een basis kimchi bestaat uit kool en groenten. Daarnaast bestaan er wel honderd verschillende recepten waarin bijvoorbeeld ook paddenstoelen, garnalen en oesters kunnen worden toegevoegd voor een unieke smaak. Kimchi is een bijgerecht dat bij vrijwel elke maaltijd wordt gegeten (ja ook als ontbijt!) of als basis kan dienen voor een ander gerecht zoals kimchi soep, hartige pannenkoek of een kimchi burger.

Kimchi – bijzonder gezond

Wat maakt Kimchi zo gezond? Kimchi bevat heel erg weinig calorieën en is rijk aan vezels. Het ferment zit vol met vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en goede melkzuurbacteriën. Deze lactobacillen ondersteunen de werking van je darmen en helpen slechte bacteriën te bestrijden.
Volgens het Amerikaanse tijdschrift Health behoort Kimchi in de top 5 van meest gezonde voeding ter wereld!