Greennest Experience & Hotel

Op dit moment zijn er twee Greennest plekken live: de Greennest Gallery in het kassencomplex van de Botanische Tuin in Utrecht waar Karima Benali haar plantenwinkel in gevestigd heeft en de Kweektuin in  Haarlem, waar kamerplanten, groene wanden en botanisch design te zien uit Greennest Gallery Amsterdam.
De combinatie van hotel en groen zou goed passen bij de ontwikkeling van de nieuwe Floriade wijk in Almere; het SIGN initiatief voor een Greennest Hotel uit 2017 is geselecteerd als kansrijke ontwikkeling. Zodra de door de gemeente geselecteerde gebiedsontwikkelaar Amvest de randvoorwaarden helder heeft, kan een consortium daarmee aan de slag.
In Park 21 in de gemeente Haarlemmermeer biedt de gemeente 5 ha ruimte voor een Greennest Experience & Hotel. De doelen zijn: bezoekers inspireren groen (functioneel) toe te passen en om meer lekkere en gezonde producten uit de tuinbouw te gebruiken. In 2018 is het concept uitgewerkt, gepland zijn een Greennest Hotel met 175 – 250 kamers, de Greennest Gallery die fraaie en innovatieve toepassingen van groen toont, gecombineerd met  vergaderruimtes, een brouwerij en een educatief attractiepark voor 4 – 11 jarigen. In de Proeftuin kunnen bezoekers de teelt van kruiden, groente, fruit en paddenstoelen zien en natuurlijk ook proeven. Voor de ontwikkeling is op initiatief van SIGN een aparte rechtspersoon opgericht, stichting Greennest.

Neem contact op met Peter Oei als je hier meer over wil weten of Download de brochure