In onze expo shop op de Middenweg 20 in Amsterdam verkopen wij alles voor de verzorging van kamerplanten en eetbare bloemen en planten als kruiden en groenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bakken, Ledlampen, groene wanden, planthangers, bio-mest en bio-aarde, innovatieve groensystemen en bijzonder vormgegeven vazen, tuingereedschap, kasjes en meer. Natuurlijk kun je bij ons ook allerlei soorten planten en kruiden kopen; klein, groot of als zaad.

 

Planten maken ons leven beter en de stad leefbaar

Planten leveren een positieve bijdrage aan het levensgeluk, de gezondheid en de productiviteit van mensen. In een groene omgeving voelt men zich prettig en veilig. Planten zuiveren de lucht en helpen de luchtvochtigheid te verbeteren. Een goede luchtvochtigheid vermindert allergieën en zorgt voor minder ziekteverzuim. Planten helpen ook prestaties te verbeteren met 20- tot 40%. Alsof dat nog niet genoeg is zorgen planten ook nog voor een betere akoestiek.

Hetzelfde geldt ook voor de stad. Groen in de stad is belangrijk om een prettige leefomgeving te creëren. Bomen en planten houden de stad koel door water te verdampen, zonnestralen tegen te houden en bij hitte schaduw te geven. Groene gevels en daken vangen ook regen op waardoor het water niet direct het riool inloopt en bij hevige regenbuien overstroomt. Groen isoleert en dat betekend dat minder hoeft worden gestookt of gekoeld. Groene gevels en daken dempen ook het geluid en dat komt weer ten goede aan de akoestiek in de stad.

 

Van kamerplant tot groene wand

Er is eigenlijk geen reden te bedenken om geen groen in huis te halen. Ook als je moeite hebt met water geven zijn er innovatieve systemen die je kunnen helpen je planten levend te houden. Met gericht ledlicht kun je ook in donkere ruimten of kamers prima planten laten groeien. Er is echt van alles mogelijk. Op kleine schaal, de kamerplant in je huis of de kruidenbak op je balkon, of op grote schaal waarbij je kunt denken aan een verticale groenwand op kantoor of in de klas of een moestuin bij een restaurant. Je kunt bij ons terecht voor een mooi plantje maar ook voor een concept of de uitvoering van grote groenprojecten.

In de Greennest Gallery kun je o.a. ideeën op doen en materialen kopen voor:

  • Groen in huis of op kantoor
  • Groen op balkons en gevels
  • Groen voor bedrijven, scholen en instellingen
  • Groen op de buitengevel
  • Groene indoor wanden
  • Groente in een kas of bak

De Greennest Gallery is open van woensdag t/m vrijdag van 12:00 – 17:30 en op zaterdag van 13:00 – 17:00. Kijk voor de meest actuele openingstijden op onze facebook pagina (en like hem meteen :).

Voor advies over- of het ontwikkelen van groen concepten en projecten is het verstandig een afspraak te maken.

Leveranciers en ontwerpers van innovatieve of bijzondere  potten, groene wanden of groene daken, gereedschappen, vazen e.a. die hun producten bij ons willen laten zien of verkopen, zijn ook van harte welkom om contact met ons op te nemen.